Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Išradingos Velykos Kėdainių krašte: Velykų medis, bobutė ir net sodas

Kėdainių rajono bendruomenės šv. Velykas pasitiko labai išradingai: ne viename miestelyje ar kaime buvo papuoštos viešosios erdvės. Štai Truskavos miestelyje sužaliavo Velykų medis, Devynduonių kaimą papuošė Velykų bobutė, o kunioniškiai šiemet pranoko patys save – čia buvo įkurtas Velykų sodas.

Mokinių darbas

Truskavos bendruomenės centro pirmininkė Ieva Šipelienė pasveikino truskaviečius su šv. Velykomis bei padėkojo pagrindinės mokyklos mokiniams už margučiais papuoštą medį. Įvairiaspalviais margučiais papuoštas medis džiugina tiek vietinių, tiek prašalaičių akis.

Velykų medžius puošė ir dar kelios bendruomenės, panašių, gal šiek tiek mažesnių Velykų medžių buvo galima pamatyti ir privačiuose kraštiečių kiemuose.

Velykų bobutė

Šv. Velykoms ruošėsi ne tik miestelių ar didesnių kaimų gyventojai, plušėjo ir visai nedidelių kaimelių bendruomenės.

Tolimajame Surviliškio seniūnijos Devynduonių kaime veiksmas taip pat vyko. Čia bendruomenės namų aplinką papuošė įvairios dekoracijos, kurių centre – Velykų bobutė.

„Sulaukėme svečio – Velykų bobutė aplankė mus! Gal pagaliau ateis pavasaris“, – šypsojosi bendruomenės centro pirmininkė Audronė Konderauskienė.

Velykų sodas

Šiemet labai nustebino vieno Josvainių seniūnijos kaimo gyventojai. Kunioniškiai pranoko patys save – čia buvo įkurtas Velykų sodas.

„Ar jūs matėt, kaip išsipuošė mūsų parkelis?! Tikrai netikėjau, kad nedidelės dirbtuvėlės ir mintis kažkiek pagražinti mūsų parkelį pavirs į tokį fainą velykinį sodą! 

Manau, ir vėl galime įsitikinti kiek daug nuostabių širdžių ir darbščių rankų yra aplink ir tarp mūsų!

Labai ačiū visiems sukūrusiems šiuos grožius ir kitaip prie to prisidėjusiems! Tikiuosi, tiek dirbdami mūsų visų šventės labui ir grožiui nenuskriausite savęs ir savo aplinkos.

Ačiū labai Sonatai ir Gintarui, Linai, Galinai ir Vincui, Loretai, Loretai ir Arnoldui, Ritai, Gražinai, Juliui, Remigijui, Aušrai, būreliui vaikų ir dar tiems, jei ko nepaminėjau. Ačiū jums labai! 

Taip pat naudodamasis proga, pilnas džiaugsmo ir dėkingumo, noriu Jus visus pasveikinti šių šv. Velykų proga! Gražių, prasmingų, šiltų, šviesių, prisikėlimo džiaugsmo pilnų šventinių dienų! Šventės Jūsų namams! Pasidžiaukime vieni kitais“, – dėkojo ir kraštiečius sveikino Kunionių bendruomenės centro vadovas Gintaras Pilypaitis.

Rekomenduojami video