Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pratybos atvėrė akis

Pasirodo, pratybas rengti apsimoka. Jose dalyvaujantys rajono vadovai staiga pamato tai, apie ką jau seniai buvo rašoma „Šiaurės rytuose“.

Praėjusį penktadienį visos Biržų rajone veikiančios specialiosios tarnybos skubėjo į Balandiškių kaime įsikūrusią „Agaro“ skerdyklą.

Čia buvo surengtos savivaldybės lygio civilinės saugos kompleksinės pratybos. Inscenizuota, kad įvyko cheminė avarija, į aplinką išsiliejo amoniakas.

Biržų rajono savivaldybės ekstremalių situacijų centro vadovas, savivaldybės administracijos direktorius Vidas Eidukas sakė, kad visos tarnybos sureagavo tinkamai.

Direktorius sakė sužinojęs naujieną, kad priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai trūksta įrangos. Pirmiausia, jie neturi pakankamai specialių kvėpavimo aparatų.

„Kol atvyks žmonės su specialia įranga iš Panevėžio, praeis valanda. Per tiek laiko pavojingos medžiagos gali toli pasklisti į aplinką“, - kalbėjo V. Eidukas.

Tokie aparatai reikalingi, nes rajone veikia trys įmonės, kuriose yra nuodingų medžiagų. Amoniaką gamybai naudoja skerdykla „Agaras“ bei Medeikiuose veikianti pieno apdirbimo gamykla UAB „Nordic proteins“, kitokių cheminių medžiagų yra „Siūlo“ fabrike.

V. Eidukas mano, kad nepakenktų, jog avarijoms likviduoti būtų naudojamas dronas. Juo būtų galima išžvalgyti teritoriją ir įvertinti padėtį.

Apie šias problemas artimiausiu metu direktorius  žadėjo kalbėtis su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovais. Jis mano, kad lėšomis prisidėti galėtų ir rajono savivaldybė.

„Šiaurės rytai“ po ekologinės katastrofos Alytuje rašė, kad biržiečiams ugniagesiams trūksta specialių kvėpavimo aparatų, kitos įrangos.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video