Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kiekviena Makniūnų bagažinių turgelio diena – tarsi šventė

„Mūsų turgelių laukiu kaip šventės“, – sako vienas pastoviausių Makniūnų bagažinių turgelio prekeivių Egidijus Gudaitis. Iš eilinio turgelio dalyvio Egidijus tapo Makniūnų sodžiaus bendruomenės aktyviu nariu: savo nagingomis rankomis prigaminęs metalo gaminių, jis ne tik dalyvauja bendruomenės talkose, bet ir yra aktyvus turgelio populiarintojas savo pažįstamų žmonių rate, taip turgelyje dalyvauti prikvietęs ne vieną prekeivį.

Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį Makniūnuose (Alytaus r.) vykstantis bagažinių turgelis traukia visus: ne tik kolekcininkus, meno žinovus, amatininkus, smulkius ūkininkus, bet ir kitus apsukrius žmones, norinčius parduoti, pirkti ar išsimainyti turimus naudotus daiktus.

Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė sako, kad dabar turgelis jungia ne tik bendruomenės narius. Makniūnų bagažinių turgelis tapo jeigu ne Pietų Lietuvos, tai bent jau Alytaus mieste ir rajone gyvenančių žmonių susitikimo vieta. Joje susitikę pažįstamą žmonės pasikeičia asmeninėmis naujienomis: pasigiria, kaip sekasi, pasiguodžia, jei nesiseka.

Makniūnų sodžiaus bendruomenės nariai jautrūs ne tik vietinių žmonių problemoms – visi labai jaudinasi dėl šiuo metu Ukrainoje vykstančio karo. Kovo mėnesį vykusio turgelio metu ukrainiečiams padėti buvo paaukota 160 eurų. Ši sąlyginai nedidelė suma buvo pervesta paramą Ukrainai renkančiai „Blue / Yellow for Ukraine“ (VšĮ „Mėlyna geltona“).

Vienas iš Makniūnų bagažinių turgelio organizatorių Romualdas Volungevičius kartu su savo žmona Triin bendruomenės surinktus daiktus ir daug kitos humanitarinės pagalbos nuvežė tiesiai į Ukrainą. Ir tai ne vienintelis kartas, kuomet jie padeda ukrainiečiams.

Romualdas ir Triin Volungevičiai kartu su organizacija „Ukrainos namai“ į Lenkijos-Ukrainos pasienį jau vyko daugiau nei penkis kartus. Jie abu turi teisę vairuoti autobusą, tad į Lenkiją iš Lietuvos veža įvairius šiuo metu ukrainiečiams reikalingus daiktus, o iš ten į Lietuvą atveža iš Ukrainos nuo karo bėgančius žmones.

Rekomenduojami video