Tauragės ligoninė atsinaujino. Daugelį metų naudotus emaliuotus kibirus ir puodus pakeitė šiuolaikiški indai. Naujovė atsiėjo beveik 2500 Eur ir tai ne pabaiga.
Panašu, kad visuotinis ligoninių tikrinimas buvo ne veltui. Ne viena šalies gydymo įstaiga susizgribo ir ėmėsi pokyčių. Tauragės ligoninė, iki šiol ligoniams maistą tiekusi emaliuotuose, gerokai nudėvėtuose induose, bus kur kas šiuolaikiškesnė. Įstaigos socialiniame tinkle Facebook esančioje paskyroje skelbiama, kad nuo šiol ligonių maistas bus šiltas ir gardus. Tiesa, ligoninės Viešųjų pirkimų, darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialistė Daina Stalnionienė tikino, kad ir anksčiau maistas palatas pasiekdavo šiltas, tik buvo sudėtingiau tokį tikslą pasiekti.
– Mūsų darbuotojos sugebėdavo palaikyti tinkamą maisto temperatūrą net ir su emaliuotais indais – tiekti šalto maisto negalime. Tačiau tai reikalavo nemažai pastangų. Nauji indai kur kas patogesni. Auditavome ligoninės skyrius, stebėjome, kaip viskas vyksta, apsilankėme Vilniaus Raudonojo Kryžiaus ligoninėje. Tai didžiulė ligoninė, tiekianti maitinimą dideliam pacientų skaičiui. Tad viską apžiūrėję parsivežėme idėjų, kurias tikimės palaipsniui įgyvendinti, – teigė D.Stalnionienė.
Specialistės teigimu, ligoninės įsigyta virtuvės įranga atsiėjo apie 2500 Eur. Ligoninė turi ir daugiau planų – įsigyti specialius padėklus su indeliais kiekvienam pacientui. Tačiau tam reikalinga ir speciali plovimo linija, kuri nemažai kainuoja. Šiuo metu ligoninė tokių lėšų neturi. O ir maisto produktams skirtas biudžetas itin menkas – vos 1,80 Eur pacientui per dieną (2,30 Eur – Vaikų ir Akušerijos-ginekologijos skyrių pacientams).
– Sunku pigiai nupirkti gerą produktą. Pacientai gal neatkreipia dėmesio, tačiau jie gauna tikrą sviestą, o ne tepų riebalų mišinį, kuris būtų pigesnis. Virtuvės darbuotojoms tikrai yra iššūkis už tokią sumą pinigų pamaitinti pacientus, – konstatavo D.Stalnionienė.
Morta MIKUTYTĖ