Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Neišmeskite serbentų lapų: jūsų inkstai jums padėkos

Žolininkė, puslapio „Mano žolėlės“ įkūrėja Jolanta pataria, skinant juoduosius serbentus, atkreipti dėmesį ir į jų lapus, kuriuose slepiasi neįtikėtina nauda. Juodieji serbentai tai ir maistas, ir vaistai, dabar puikiausias metas yra jų prisiskinti.

JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPAI

Jie yra tinkami gaminti namų arbatai su aviečių bei gervuogių lapais. Jei po vaisių skynimo iškerpate senesnius stiebus, neišmeskite lapų, surinkite juos ir sudžiovinkite. Kai genėsite serbentus, surinkite viską nuo šakelių: lapus ir pumpurus.

Pumpurai ir uogelės – puikus antioksidantas. Seniai pastebėta serbento balansuojanti, harmonizuojanti savybė. Jis balansuoja imuninę sistemą, padeda vargstantiems nuo autoimuninių problemų, tokių kaip alergijos, reumatas, astma ar podagra. Serbentų lapai valo organizmą, ypač šlapimo takus, padeda atsikratyti inkstų smėlio.

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGOS

Juodųjų serbentų uogos taip pat sveikos, jeigu mes jų nepagadiname virdami, ruošdami su rafinuotu cukrumi. Uogos – puikus ir skanus vitaminų papildas.

Rekomenduojami video