Dažniausiai šis gėrimas laikomas vaikišku arba geriamu šaltuoju metų laiku. Tačiau ne visi žino, kad kakava turi didelę naudą sveikatai.
Tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad kakavos ir su ja susijusių papildų vartojimas nesumažina bendros hipertenzijos išsivystymo rizikos, tačiau gali užkirsti kelią jos atsiradimui žmonėms, turintiems normalią kraujospūdį.
Tyrime dalyvavo 21 442 pagyvenę žmonės: moterys vyresnės nei 65 metų ir vyrai nuo 60 metų. Dalyviai atsitiktine tvarka gavo arba priedą su kakavos ekstraktu ir multivitaminais, arba placebą be biologiškai aktyvių junginių.
Siekiant išanalizuoti kakavos poveikį hipertenzijos rizikai, atskirai buvo nagrinėjama 8905 žmonių grupė, kuri eksperimento pradžioje neturėjo padidėjusio kraujospūdžio.
Per vidutinį stebėjimo laikotarpį (3,4 metų) tarp grupių nebuvo pastebėta reikšmingų skirtumų: nauji hipertenzijos atvejai pasireiškė vienodu dažnumu.
Tačiau paaiškėjo, kad žmonėms, kurių pradinis kraujospūdis buvo mažesnis nei 120 mm gyvsidabrio stulpelio, priedas su kakava sumažino hipertenzijos išsivystymo tikimybę 24 procentais.
Taigi, tyrimas parodė, kad kakavos flavanoidai gali būti veiksmingesni palaikant kraujagyslių sveikatą ir užkertant kelią ankstyvam kraujospūdžio padidėjimui nei mažinant jau padidėjusį kraujospūdį.
Kakava, be antioksidantų, turi daug magnio, cinko, fosforo ir kalio, todėl prisideda prie geros nuotaikos ir bendros savijautos.
Šis gėrimas ypač naudingas šaltuoju metų laiku. Jis gali neutralizuoti virusines ligas ir uždegiminius procesus organizme.














