Pasak gėlininko, orchidėjoms maitinti jis naudoja organines trąšas, pagamintas iš kiekvienoje virtuvėje turimų ingredientų - obuolių ir kiaušinių lukštų.
„Natūralių trąšų nereikėtų nuvertinti. Jos tokios pat veiksmingos kaip ir paruošti mineraliniai kompleksai, tačiau saugesnės.
Obuoliuose gausu angliavandenių, baltymų, kalcio, fosforo, kalio, cinko, geležies ir daugelio kitų mikroelementų.
Juose gausu vienodo kiekio vitaminų A ir C. Tai orchidėjų augimui ir žydėjimui svarbūs mineralai. Reguliarus orchidėjų laistymas kas dvi savaites šiomis trąšomis duos labai gerų rezultatų.
Labai svarbu orchidėjas tręšti reguliariai, ypač rudenį“, - sakė gėlininkas.
Sudedamosios dalys:
1 obuolys;
3 litrai vandens;
trijų kiaušinių lukštai.
Paruošimas
Supjaustykite obuolį griežinėliais, sudėkite į stiklainį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Uždenkite dangteliu ir padėkite 48 valandoms, kad prisitrauktų.
Kiaušinių lukštus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 48 valandoms.
Perkoškite obuolių ir kiaušinių lukštų užpilą.
Sumaišykite ir atskieskite 2 litrais vandens.
Naudojimas
Gėlininkas rekomenduoja šia trąša gėles laistyti kartą per dvi savaites.
Šios trąšos labai gerai stimuliuoja naujų šaknų augimą ir paties augalo vystymąsi.