Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaGamtaKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Gamta
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Arnetų name – pažintis su auksarankėmis iš Pernaravos

Pernaravos seniūnijoje nestinga nei kultūrinio, nei kulinarinio paveldo puoselėtojų. Dauguma pernaraviečių dar ir dabar raugia ar sūdo savo užaugintas daržoves bei miškuose surinktus grybus, kepa duoną, gamina sviestą, sūrį ar varškę. Taip pat šiame krašte gyvena daug nagingų, energijos bei gabumų turinčių žmonių, kurie realizuoja save kurdami.

Išbandė įvairias technikas

Turima patirtimi pernaravietės atvyko pasidalinti ir su kėdainiečiais. Trečiadienį Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centro Arnetų name Pernaravos bendruomenė pristatė savo amatininkus bei garsiausius kulinarinio paveldo puoselėtojus.

Renginio metu susirinkusieji galėjo ne tik pamatyti pernaraviečių rankomis sukurtus darbelius, bet ir pasimokyti įvairių amatų technikų.

Šį kartą buvo pristatyta tik keletas auksarankių tautodailininkių darbelių: Genutės darbai iš vilnos, Laimutės dirbiniai iš šilko, Irenos – iš medžio. Pernaravietė Aušrytė pristatė popierėlių lankstymo meną – kvilingą.

Vaišinosi skanėstais

Visi susirinkusieji buvo kviečiami pasivaišinti Pernaravos bendruomenės atvežtais skanėstais – naminiu pyragu, Sigitos keptu šakočiu bei pasigardžiuoti ypatingai saldžiais, Pernaravoje užaugintais obuoliukais.

D. Borodinaitės nuotraukos

 

Džestina BORODINAITĖ

www.rinkosaikste.lt

Rekomenduojami video