Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar reikia nupilti raugintų kopūstų sūrymą?

Po to, kai rauginti kopūstai rauginami stiklainyje, kibire ar kitame inde, po kurio laiko pradeda formuotis sultys, kurios išteka per kraštą. Ar būtina „papildomai“ nupilti raugintų kopūstų sūrymą?

Kaip teigia kulinarijos ekspertai, visos sultys, kurių reikia raugintiems kopūstams, lieka stiklainyje, o tai, ko nereikia, išsipila per kraštą.

Kad kopūstai gerai raugtųsi ir išeitų skanūs, jie turi būti visiškai apsemti sūrymu, būtent jame daržovės įgyja reikiamų savybių.

Jei sūrymo bus nepakankamai, susidarys nuosėdos ir kopūstų nebus galima valgyti. Taip gali atsitikti dėl įvairių priežasčių, tarp jų - sūdytų kopūstų veislės ypatumų, daug morkų, kurių buvo įdėta į kopūstus, ir pan.

Jei rauginant kopūstai neduoda sulčių, jie paprasčiausiai sugenda, pasidengia apnašomis, išdžiūsta, kopūstus galima tiesiog išmesti.

Jei rauginimo metu kopūstai nėra labai sultingi arba dalis sūrymo išteka, būtina įpilti arba sūrymo, arba virinto vandens.

Sūrymas, jei kopūstai rauginami teisingai, turi išsilieti per kraštus. Jo niekada negalima išpilti. Reikėtų pašalinti tik putas, kurios susidaro rauginimo pradžioje. Rauginant kopūstus nelipkite ant kopūstų, ypač rankomis.

Kai ant kopūstų viršaus susidaro putos ir pradeda tekėti sūrymas, keliose vietose kopūstus pradurkite. Tam galite naudoti medinį pagaliuką. Būtinai pradurkite kopūstą iki pat dugno.

Raugintus raugintus kopūstus laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Rekomenduojami video