Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Smulkūs kepėjai su didžiaisiais konkuruoti nė nebando

Daugiausia Lietuvoje veikia itin mažų kepyklų, turinčių savo parduotuvėles, kavines. Šių sėkmė, anot savininkų, labiausiai priklauso nuo sugebėjimo suburti nuolatinių klientų būrį, o ne nuo didžiųjų konkurenčių spaudimo.

Mažosios kepyklos, kurių šalies miestuose ir miesteliuose veikia kelios dešimtys, sako aukščiausioje lygoje, kur varžosi didžiosios kepyklos, dalyvauti nė neketinančios. Vienintelis būdas atsilaikyti – susikurti naujas žaidimo taisykles.

Greitai neišnyks

Ilona Baristienė, duoną kepančios Šiaulių raj. bendrovės „Kalnas“ vadovė, sako jau kurį laiką stebinti menkstantį duonos vartojimą, bet ne didėjančią konkurenciją.

„Žinoma, jaučiame, kad duonos vartojimas po truputį mažėja. Itin smarkiai tai pajutome praėjusiais metais. Tačiau negaliu pasakyti, kad mus labai spaudžia didieji kepėjai, kad dėl jų yra tokia mažųjų situacija, čia gal kitos priežastys“, – teigia pašnekovė.

Kaip vieną jų p. Baristienė įvardija paprasčiausiai mažesnį gyventojų skaičių regionuose, kur mažieji duoną parduoda. Vis dėlto ji sako nemananti, kad mažiausios kepyklos nyks sparčiau nei iki šiol.

„Mažųjų kepyklų produkciją perka tie žmonės, kurie jos neperka prekybos tinkluose. Be to, mažesniuose miestuose nėra tiek daug tinklų, pasirinkimas mažesnis“, – teigia jis, rašo "Verslo žinios".

Rekomenduojami video