Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gargžduose surengtame Lietuvos cepelinų virimo čempionate varžėsi net 12 komandų

Daugiau kaip 700 cepelinų su grybų, varškės, morkų ir mėsos įdarais, įvairiais padažais – tiek jų išvirta šeštadienį Gargždų Minijos slėnyje vykusiame Gargždo festivalyje. Jo metu pirmą kartą buvo surengtas Lietuvos cepelinų virimo čempionatas.

Jame varžėsi 12 komandų iš įvairių Lietuvos kampelių. Pasak organizatorių, kompetentinga komisija vertino dalyvių lauko virtuvių įvaizdį ir estetiką, cepelinų ir padažų skonio savybes. Po pateikimo komisijai cepelinais buvo vaišinami šventės dalyviai ir žiūrovai.

Geriausia čempionate pripažinta komanda „Dzūkų spirgai“ iš Lazdijų, antroji vieta teko „Gargždų miesto bendruomenei“, trečioji skirta komandai „Amatukai“ iš Veiviržėnų. Specialųjį prizą gavo ir Gargždų jaunimo komanda.

Gargždų Minijos slėnyje šeštadienį baigėsi 11-asis Gargždo festivalis. Konkūrų varžybose įvyko 75 startai. „Gargždų miesto taurę“ laimėjo Austėja Žadeikytė iš sporto klubo „Zigmo žirgai“.

Smagų renginį organizavo visuomeninė organizacija „Bendrai visi“ ir sporto klubas „Gargždas“.

Rekomenduojami video