Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Danielius: „Kiek darbui atiduodi dūšios, taip tave ir vertina“

„Kad tik tokie kaip pernykščiai ir šie metai būtų“, – 2024-uosius palyginęs su jūros bangų mūša kalbėjo į nemalonias ir širdžiai brangias istorijas patekęs Danielius Jakubavičius, internetinio puslapio „danielius.net“ įkūrėjas, fiksuojantis renginius, kalbinantis ir rašantis apie Pietų Lietuvos žmones.

Daug ką norisi surašyti, įamžinti, pakalbinti

Į  „Alytaus naujienų“ redakciją kolega Danielius užsuko po ką tik linksmai atšvęsto 50-ojo jubiliejaus, dar gyvenantis patirtu šventės džiaugsmu, bičiulių staigmenomis. „Dainininkas Radžis man įteikė dovaną – visą koncertą, apsilankė Stakliškių kapela „Korys“, grupė „Romantikai“. Kaimo turizmo sodybos „Genutės ranča” šeimininkai Genutė ir Algirdas Ciūniai pagerbė mus dalyvaudami šventėje. Man su žmona Jūrate smagu, kad muzikinis vakaras vyko mūsų krašte, kaip ir prieš pustrečių metų vestuvės, visi svečiai vėl sugrįžo“, – džiugiai pasakoja Danielius. Ir priduria: „Kiek savo darbui atiduodi dūšios, tiek tave ir vertina.“

Svečias, gimęs tą pačią dieną, kaip ir krepšininkas Arvydas Sabonis, tik dešimties metų skirtumu, teigia, kad moka gyventi paprastai. Norisi jam dirbti gerai, o gyventi linksmai. „Kokia veikla prasidės nauji metai? Daug ką norisi surašyti, įamžinti, pakalbinti. Nemažai senų darbų reikia baigti. Kai daug ką darai nemokamai, tai laimės ar nelaimės atvejais, kaip ir jūsų, taip ir mano paslaugos visi nori. Ir pritrūksta laiko visus darbus nudirbti. O kai darai nemokamai, tada ir kritikos, kad blogai padarei, pasigirsta. Mano darbai, kaip ir visų informacijos skleidėjų, spontaniški, o Alytaus, Makniūnų  turgūs visada prioritetas. Nemėgstu kartotis, tad ieškau, improvizuoju, kad žmonės įspūdį patirtų. Turguose paprastai vyrauja gera atmosfera. Vietinių ir nevietinių į juos priguža, žmonės nori paprastai pabendrauti, dažniausiai tie patys visur lankosi ir laiko jiems viskam užtenka. Geras oras nuotaikos suteikia. Tik rinkiminis periodas sudėtingesnis, daugiau piktų žmonių randasi. Tenka kamerą filmuojant ir kalbinant pakraipyti, kad to pykčio nebūtų“, – savos virtuvės subtilumais dalijasi tautos laukiamų video reportažų kūrėjas.

Rekomenduojami video