Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Senovinė kopūstienė iš raugintų kopūstų

Žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau pusę metų kartu su TV3 laida „La maistas“ keliauja po įvairiausius Lietuvos ūkius, o šįkart apsilankė raugintų daržovių ūkį Pilviškiuose.

Ūkyje Gian Luca ne tik ragavo įvairiausių raugintų gėrybių, bet ir pats gamino senovinę kopūstienę. Senovinė kopūstienė Gardiems pietums, kai norisi sočiai ir labai skaniai pavalgyti, bei sušilti žiemos dieną.

Jokių įmantrybių tobulam skoniui sukurti. Jums reikės: 1 kg šonkaulių; 200 g rūkytos šoninės; 500 g raugintų kopūstų; 5 šalotinių svogūnų; 4 skiltelių česnako; 4 vidutinio dydžio bulvių; 1 didelės morkos; 1,5 l vandens; alyvuogių aliejaus; druskos, pipirų; šviežio rozmarino

 Į puodą pilame alyvuogių aliejaus ir gerai apskrudiname šonkaulius. Kol šonkauliai kepa, supjaustome rūkytą šoninę ir dedame kartu į puodą. Susmulkiname svogūnus, česnakus ir morkas, beriame į puodą. Taip pat sudedame raugintus kopūstus bei supjaustytas bulves. Įpilame vandens. Pagardiname druska, pipirais ir šviežiu rozmarinu. Verdame ant silpnos kaitros valandą. Pagardiname grietine.

Rekomenduojami video