Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip per 5 minutes paruošti naminius marinuotus pievagrybius

Grybai visada skanūs, o naminiai marinuoti pievagrybiai gali būti puikus priedas prie salotų arba atskiras patiekalas ant stalo.

Parduotuvėje pirkti marinuoti grybai nėra pigūs, todėl tinklaraštininkė Anya Skiba nusprendė išbandyti mikrobangų krosnelėje per 5 minutes namuose marinuotų grybų receptą.

Ingredientai

   - Grybai 1 kg

    -Miltai 1 valg. š.

   - Druska 2 šaukštai

   - Cukrus 1 valg. šaukštas

   - Acto 2 valgomieji š.

   - Lauro lapas 1 vnt.

Receptas skirtas 1 kg grybų.

Paruošimas:

    -Grybus užpilkite vandeniu ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų. Viską gerai išmaišykite.

    -Didelius grybus geriau perpjauti pusiau arba ketvirčiais, kad visi būtų maždaug vienodo dydžio.

    -Į grybus suberkite cukrų, druską ir actą.

    -Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir įdėkite lauro lapą.

    -Uždenkite lėkštę ir 5 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje.

Patarimai:

    Po 5 minučių patikrinkite grybus ir galite dar kelias minutes pakaitinti. Tai priklausys nuo jų dydžio.

    Šie grybai šaldytuve laikosi apie 3-4 dienas. Juos taip pat galite užkonservuoti, bet taip pat galite laikyti šaldytuve.

    Pagal skonį taip pat galite pridėti česnako, gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų.

Rekomenduojami video