Grybai visada skanūs, o naminiai marinuoti pievagrybiai gali būti puikus priedas prie salotų arba atskiras patiekalas ant stalo.
Parduotuvėje pirkti marinuoti grybai nėra pigūs, todėl tinklaraštininkė Anya Skiba nusprendė išbandyti mikrobangų krosnelėje per 5 minutes namuose marinuotų grybų receptą.
Ingredientai
- Grybai 1 kg
-Miltai 1 valg. š.
- Druska 2 šaukštai
- Cukrus 1 valg. šaukštas
- Acto 2 valgomieji š.
- Lauro lapas 1 vnt.
Receptas skirtas 1 kg grybų.
Paruošimas:
-Grybus užpilkite vandeniu ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų. Viską gerai išmaišykite.
-Didelius grybus geriau perpjauti pusiau arba ketvirčiais, kad visi būtų maždaug vienodo dydžio.
-Į grybus suberkite cukrų, druską ir actą.
-Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir įdėkite lauro lapą.
-Uždenkite lėkštę ir 5 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje.
Patarimai:
Po 5 minučių patikrinkite grybus ir galite dar kelias minutes pakaitinti. Tai priklausys nuo jų dydžio.
Šie grybai šaldytuve laikosi apie 3-4 dienas. Juos taip pat galite užkonservuoti, bet taip pat galite laikyti šaldytuve.
Pagal skonį taip pat galite pridėti česnako, gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų.