Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Audronės obuolių pyragas: išeina skanus ir purus

„Pyragas gavosi labai skanus ir purus. Ką berašyčiau, skonio neperduosiu, o išsikepti rekomenduoju būtinai! Pyrago receptas nepaprastai lengvas, viską maišiau mikseriu, taip, kad galiu pasakyti: taukšt ir pyragas pagamintas“, – šypteli tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Pyragui reikės: 200 gr. miltų, 100 gr. sviesto (tirpinto), 3 kiaušinių, 1 skardinės saldaus kondensuoto pieno (385 g), 1 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 2–4 obuolių, razinų ir dž. spanguolių (nebūtina).

Dubenyje mikserio pagalba sumaišiau kiaušinius, supyliau kondensuotą pieną ir atvėsintą sviestą. Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijojau, įbėriau žiupsnelį druskos ir per kelis kart supyliau į masę. Viską suplakiau mikseriu iki vientisos masės. Įmaišiau smulkiai pjaustytus obuolius ir subėriau razinas, dž. spanguoles (prieš tai jas nupyliau verdančiu vandeniu). Kepimo indą sutepiau aliejumi ir supyliau masę. Ant viršaus išdėliojau obuolius ir pašoviau kepti į orkaitę. Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 min.

Rekomenduojami video