Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ūkininkui laikinai uždrausta kepti duoną ir pyragus

Dėl grubių pažeidimų laikinai sustabdyta ūkininko, gaminančio duonos ir pyrago gaminius (Jaunimo g 6, Liudvinavas, Marijampolės r.), veikla.

Sprendimas priimtas po Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių patikrinimo, nustačius grubių maisto tvarkymo ir higienos reikalavimų pažeidimų. Įmonėje neveikė savikontrolės sistema, nebuvo atliekami geriamojo vandens ir gatavos produkcijos laboratoriniai tyrimai. Trūko rankų plovimo, dezinfekavimo ir sausinimo priemonių. Priestate žaliavoms laikyti įrengtos sunkiai valomos betoninės grindys, kurios kaip ir sienos, buvo nešvarios, apipeliję, langas be apsauginio tinklelio, patalpoje skraidė musės ir kiti vabzdžiai. Patalpoje buvo prikrauta pašalinių daiktų (įrankių, laužtuvų, malkų ir kt.). Darbuotojai nedėvėjo darbo drabužių.

„Ši duonos ir pyrago kepimo įmonė iš mažos priskirta vidutinės rizikos grupei ir bus tikrinama dažniau. Tokių įmonių sandėliavimo patalpos turi būti lengvai valomos ir dezinfekuojamos, ant sienų neturi būti pelėsių ar dulkių, būtina tinkamai naikinti vabzdžius ir kitus kenkėjus. Be to, labai svarbu pagal savikontrolės programas atlikti gaminių laboratorinius tyrimus, kad įsitikinti, ar pagamintas produktas yra saugus“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

Duonos ir pyrago įmonė galės atnaujinti savo veiklą tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir po pakartotino inspektorių patikrinimo.

Rekomenduojami video