Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Koronaviruso krizė nusmukdė grybų ir uogų perdirbėjų verslą

Koronaviruso krizė šiemet paveikė grybų bei uogų perdirbėjų verslą – smuko pardavimai į Vakarų Europos šalis, nes ten dėl apribojimų žmonės rečiau lankosi maitinimo įstaigose, gerokai mažiau produkcijos perka ir Lietuvoje įsikūrę viešbučiai bei restoranai.

Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos vadovas Virginijus Varanavičius sako, kad koronavirusas padarė „milžinišką įtaką“. „Ypač sumažėjo grybų pardavimai. Valgytojų sumažėjo. Pagrindiniai valgytojai buvo vokiečiai, prancūzai, italai. Ten vartojimas krito apie 50-70 proc., nes dėl koronaviruso žmonės rečiau lankosi maitinimo įstaigose. Tai kiek parduoda prekybos centrai, tiek. Entuziazmo nėra“, – BNS sakė V. Varanavičius.

„Ankstesniais metais balandį apyvarta būdavo apie 350 tūkst. eurų, o šiemet nesiekė ir 100 tūkst. eurų“, – sako Varėnos bendrovės „Tandemus“ vienas vadovų Vidmantas Budrikis. Jo teigimu, problemų sukelia ir uždarytos sienos, nes sunkiau įsivežti darbuotojų iš Ukrainos.

Pasak perdirbėjų, šiemet miškuose mėlynių yra kur kas daugia negu praėjusią vasarą, bet trūksta rankų joms skinti. Kauno bendrovės „Fudo“ generalinis direktorius Mantas Bernotavičius sako, kad perdirbėjams ir tarpininkams, tiekiantiems produkciją viešbučiams ir restoranams, pavasaris buvo blogas – klientai pirko tik nedidelius kiekius.

Rekomenduojami video