Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nakvynės namai pakvipo pyragais

Savaitgalį laikino apgyvendinimo paslaugos – Nakvynės namų – gyventojai nusprendė paminėti Pyragų dieną. Tinginiauti negalėjo nei vienas, veiklos buvo apgalvotos pagal gyventojų amžių ir gebėjimus.

Vyrai nuo ankstaus ryto išėjo ieškoti gražių rudeninių šakų, lapų stalams papuošti, o moterys tuo metu naršė telefonuose ieškodamos pigių, lengvų ir skanių pyrago receptų. Po ilgų diskusijų buvo nuspręsta kepti obuolių, morkų, kokosinį ir trupininį pyragus.

Individualios priežiūros darbuotoja Rita Lankelienė surašė, kokių produktų reikia, o gyventojai nešė į virtuvę iš savo spintelių reikalingus produktus, ko trūko, nusipirko parduotuvėje. Paskui ir vėl laukė sunki užduotis – kaip tiksliai pasverti, išplakti, tinkamai paruošti pyragų tešlą.

Nors ir keista, tačiau noriai prie pyragų kepimo prisidėjo ir vyrai. Moterys kepė morkų ir obuolių pyragus, o vyrams buvo patikėta kepti trupininį ir vaflius.

Pyragams pradėjus kepti, po patalpas pasklido skaniausi kvapai, sujudo ir tie, kurie nenorėjo ar dėl sveikatos negalėjo prie bendro darbo prisidėti. Bendru sutarimu nuspręsta, kad ragauti pyragų neprisidėję prie jų gaminimo galės tik į taupyklę įmetę pinigėlių, gal tada priartinsime gyventojų nedidelę svajonę turėti savo kokteilių plakiklį.

Dar vieną savaitgalį 32 laikino apgyvendinimo patalpos gyventojai praleido blaiviai.

Rekomenduojami video