Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Reikšminga kolekcija: fotografė užsimojo įamžinti 100 mažųjų kėdainiečių

Kėdainietės fotografės Irinos Jurkėnienės iniciatyva 2018 metais pradėta įgyvendinti graži ir šilumos kupina idėja, kviečianti susiburti, bendradarbiauti, kurti, aktyviai dalyvauti ir surinkti net šimtą mažųjų kraštiečių „drambliukų“ fotografijų kolekciją, gimusių būtent 2018 metais, jau įgavo pagreitį. 

Tikslas – 100 kraštiečių

„Kiekvienas kūrybingas žmogus, tarp jų ir aš, nori įprasminti tai, ką jis mėgsta labiausiai. Prieš pat savo fotografijos studijos atidarymą, norėdama pristatyti pagrindinę savo kryptį, kuri mane ir dabar veda į priekį, lygiai prieš du metus sugalvojau idėją.

Belaukiant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šventės, kilo mintis paminėti šią svarbią datą kūrybiškai ir su gilia mintimi, t. y. nufotografuojant 100 būtent 2018 metais gimusių ir kilmės iš tėvų, senelių, prosenelių pusės turinčių kėdainiečių ar su Kėdainių miestu susijusių, bet šiuo metu kituose Lietuvos ar užsienio miestuose gyvenančių mažylių“, – pagrindinį įgyvendinamo projekto tikslą įvardija I. Jurkėnienė.

Nufotografavo 43 „drambliukus“

Unikalaus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimui skirto projekto „Pasivaikščiojimas su drambliais“ organizatorė iki šiol jau spėjo nufotografuoti 43 mažuosius kėdainiečius bei ragina prie gražios idėjos įgyvendinimo prisijungti ir kitus kraštiečius.

„Projekte gali dalyvauti turintys ir savo ypatingu gyvenimo momentų padarytą nuotrauką, kuri be išimties taip pat taps planuojamo išleisti fotografijų katalogo dalimi ir bus viešinama bei talpinama interaktyvioje nuotraukų galerijoje su reportažu.

Tad kviečiu prisidėti visus entuziastus ir fotografus, vaikų tėvelius, bendraminčius, pagalbininkus, rėmėjus ir draugus.

Tegul apie „Pasivaikščiojimas su drambliais“ išgirsta kuo daugiau fotografiją mylinčių žmonių“, – prie gražios idėjos įgyvendinimo kviečia prisijungti iniciatyvos organizatorė.

Projekto „Pasivaikščiojimas su drambliais“ pirmoji šimtmečio mažylė – Amelija. Įdomu, o kuo vardu bus paskutinysis projekto dalyvis?

Sumanėte prisijungti? Kreipkitės telefonu 8 647 28 580 arba rašykite el. paštu irina.fotografija@gmail.com.

Džestina BORODINAITĖ

Rekomenduojami video