Parsisiųskite

Balandžio 19 d., šeštadienis
 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 
Inkstai

Skaniausi yra veršelių ir avių inkstai. Gaminant valgius jų nereikia specialiai apdoroti. Inkstus galima kepti ant iešmo arba elektrinėje kaityklėje.

Galvijų ir kiaulių inkstus reikia kruopščiai paruošti: perpjauti išilgai, išpjaustyti kraujagysles, išmirkyti šaltame vandenyje, apvirti, dar kartą perplauti šaltu vandeniu ir tik tada gaminti valgį.

Inkstų ir širdies šašlykas

300 g veršelio inkstų,

300 g veršelio širdies,

druskos, pipirų,

2 svogūnai, 3 pomidorai,

200 g rūgštaus raudono vyno,

2 šaukštai aliejaus.

Apdorotus inkstus supjaustykite kubeliais. Širdį perpjaukite pusiau, išpjaustykite gyslas ir riebalus, nulupkite plėvelę, supjaustykite piršto storio griežinėliais. Širdies ir inkstų gabalėlius bent pusvalandį palaikykite vyne. Po to nusausinkite, suvarstykite ant iešmo pakaitomis su stirai supjaustyto svogūno griežinėliais, pomidoro skiltelėmis, aptepkite aliejumi ir kepkite.

Iškepusį šašlyką apibarstykite prieskoniais ir patiekite karštą. Atskirai paduokite aštrų padažą.

Inkstai su ryžiais

400 g inkstų, margarino,druskos, pipirų,

0,5 stiklinės ryžių, 2 šaukštai aliejaus,

didelis svogūnas, 2 skiltelės česnako,

2,5 stiklinės vandens arba mėsos sultinio,

pipirų, druskos, 200 g marinuotų grybų.

Išmirkytus, verdančiu vandeniu nuplikytus ir išvirtus kiaulės ar galvijų inkstus perpjaukite pusiau, paskui supjaustykite juostelėmis išilgai ir plonais gabaliukais skersai. Šiek tiek apkepinkite margarine.

Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, kol įgaus aukso spalvą. Tada suberkite sausus ryžius ir maišydami kepinkite, kol pasidarys skaidrūs (žiūrėkite, kad neparuduotų!). Įpilkite vandens arba inkstų nuoviro, sudėkite prieskonius, išmaišykite ir uždengę virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Baigdami virti, sudėkite pakepintų inkstų gabalėlius, susmulkintus grybus ir viską dar keletą minučių pavirinkite.

Patiekalą sudėkite į pusdubenį ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Prie šio valgio paduokite agurkų, pomidorų, salotų lapelių arba aštraus kartoko skonio daržovių, tarkim, virtų burokėlių ir krienų mišrainės.

Estiškas inkstų kepsnys

1-1,5 kg veršienos kartu su inkstais,

druskos, 2 šaukštai riebalų, svogūnas,

morka, petražolė,

1,5 stiklinės vandens arba sultinio,

0,5 šaukštelio bulvių krakmolo,

stiklinė grietinėlės, citrinos sulčių.

Iš veršienos išimkite kaulus. Inkstus supjaustykite išilgai per pusę, nuplaukite, įtrinkite citrinos sultimis, druska ir sudėkite ant mėsos kartu su inkstų taukais arba lašiniukais. Mėsą suvyniokite, kad inkstai liktų viduje, Stipriai suriškite virvute ir įdėkite į įkaitintą keptuvą. Apšlakstykite karštais riebalais ir kepkite karštoje orkaitėje. Kai mėsa apsitrauks rusva plutele, įtrinkite ją druska, sudėkite prieskonines daržoves, įpilkite skysčio ir kepkite 1,5 valandos vidutinio karštumo orkaitėje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistykite atsiradusiomis sultimis arba vandeniu.

Likus kepti pusvalandį, mėsą pašlakstykite grietinėle. Iškepusį kepsnį įdėkite į pašildytą dubenį ir aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais.

Padažui į skystį, kuriame kepė mėsa, supilkite šaltame vandenyje išplaktą bulvių krakmolą, citrinos sultis, grietinėlę ir šiek tiek pavirinkite. Kepsnį patiekite su švelnaus skonio daržovėmis, žiediniais kopūstais, virtais žirniais, mažomis morkytėmis, salotų lapų arba šviežių agurkų salotomis.

Olandiškas veršelio inkstų patiekalas

500 g veršelio inkstų, 80 g lašiniukų,

8 nedideli svogūnai, 12 mažų šviežių bulvių,

2 šaukšteliai sviesto, 4 kadagio uogos,

druskos, pipirų, truputis džino ar konjako.

Puodelyje ištirpinkite šaukštelį sviesto, jame pakepinkite kubeliais supjaustytus lašiniukus bei nepjaustytus svogūnus. Išgriebę svogūnus, tuose pačiuose riebaluose truputį pakepinkite gerai nuplautus ir nusausintus veršelio inkstus.

Nuskustas bulvytes pakepinkite su kitu šaukšteliu sviesto. Kepinant jos neturi parusvėti. Jei reikia, galite įpilti šlakelį vandens. Bulvytes, lašiniukus ir svogūnus sumaišykite su inkstais. Viską apibarstykite pipirais, druska ir kepkite orkaitėje neuždengtame inde. Jei reikia, dar įpilkite vandens. Baigdami kepti, įberkite trintų kadagio uogų, o po 5 minučių įpilkite džino.

Į stalą valgį paduokite tame pačiame inde, kuriame kepė.

Angliškas patiekalas

1 kg avienos sprandinės,

3 avių inkstai, 1 kg bulvių,

3 dideli svogūnai, 200 g grybų,

0,5 l mėsos sultinio,

60 g sviesto, druskos, pipirų.

Avienos sprandinę, nuėmę riebalų perteklių, supjaustykite griežinėliais. Bulves supjaustykite stambiai, o svogūnus - smulkiai. Grybus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Inkstus perpjaukite išilgai ir, pašalinę gyslas, gerai nuplaukite. Visus produktus sluoksniais sudėkite į gilų puodą. (Anglijoje šiam patiekalui gaminti naudojami specialūs dideli puodai su storu dugnu.) Ant viršaus sudėkite bulves. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite druska bei pipirais. Tada supilkite ištirpintą sviestą ir sultinį. Puodą sandariai uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies. Troškinkite 3 valandas. Kartkartėmis puodą sukrėskite, kad produktai neprisviltų.

Troškinti veršelio inkstai

800 g veršelių inkstų, 0,5 stiklinės riebalų,

1,5 šaukšto miltų, 5 svogūnai,

0,5 stiklinės pieno, 200 g pomidorų tyrės,

60 g riešutų, druskos, pipirų, česnako.

Inkstus nuplaukite, nupjaustykite riebalus, perpjaukite išilgai pusiau, užpilkite pienu ir 2 valandas palaikykite šaldytuve. Po to plonai supjaustykite, apibarstykite prieskoniais, miltais ir apkepinkite.

Riešutus nuplikykite karštu vandeniu ir sukapokite. Supjaustytus svogūnus kartu su riešutais bei pomidorų tyre sudėkite į inkstus. Viską troškinkite, pagardinkite prieskoniais.

Šį valgį patiekite su virtomis bulvėmis bei salotų lapais.

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Ervina, Fidelija, Fidelis, Gražvyda, Kantrimas

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Ar žiūrėsite kandidatų į prezidentus debatus?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2014-04-24
Valiutos_usd
USD  
Arrow down
2.5008 LT
EUR     3.4528 LT
Valiutos_gbp
GBP  
Arrow down
4.2044 LT
Valiutos_lvl
LVL     4.9184 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow up
101.64   bar.
Dujos
Arrow up
4.78   MMBTU
Auksas
Arrow up
1286.4   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Stiebiasi kiekvienas daigas – Juk rytoj Velykos. Gainioja debesėlius Pietrytis išdykęs.
– Su ateinančiom, kaimynai, – Šūkteli Balaišis. – Prašome rytoj užsukti Į margučių vaišes.
– Bus pyragų kiek tik telpa: Šiandien kepa Stasė. Na, o mes su Anupru Dar kai ką surasim...
– Ačiū, kad kvieti, kaimyne, – Onė atsišaukia. – Bet... namuos margučių rėtis Anūkėlių laukia.