Parsisiųskite

Rugsėjo 17 d., trečiadienis
 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 
2010 Liepos mėn. 15 d. 07:50

Paragaukite

Rima Marcinkevičienė

Siūlome patiekalų iš voveraičių.

Voveraičių ir ryžių mišrainė

1 stiklinė virtų voveraičių, 2 stiklinės virtų ryžių, 3 nedideli agurkai, 1 svogūnas, 3 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, truputis druskos, 2 pomidorai.

Agurkus supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, sudėkite ryžius ir voveraites, pasūdykite ir sumaišykite su majonezu bei grietine. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, juos išdėliokite salotinės kraštuose, o į vidurį sudėkite mišrainę.

Voveraičių ir špinatų salotos  

0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų, 3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų, 1 indelis konservuotų kukurūzų, druskos, 50 g sviesto, 5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.

 Voveraites apkepkite ištirpytame svieste ir aliejuje. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.

Tiršta voveraičių sriuba  

200 g voveraičių, 1 svogūnas, 25 g sviesto, 3 šaukštai miltų, 800 g sultinio, 200 g grietinėlės, druskos, petražolių.

Susmulkintas voveraites pakepkite su svogūnais ir sviestu. Tada suberkite miltus, truputį pakepkite ir sudėkite į puodą. Pamažu supilkite šiltą sultinį, įberkite druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet supilkite grietinėlę ir pavirkite dar keletą minučių. Patiekite su batono skrebučiais.

Voveraičių sriuba su manais  

1 l voveraičių, 2,5 l vandens, 3 šaukštai manų kruopų, druskos, sriubos prieskonių, krapų.

Voveraites išvirkite pasūdytamevandenyje. Tada suberkite manus ir pamaišydami virkite dar 10 min. Tuomet įberkite prieskonių ir nukaiskite.

Troškinys su voveraitėmis

1 l voveraičių, 350 g ryžių, 2 svogūnai, 1 žalia paprika, 8 česnakų skiltelės, truputis kario, druskos, pipirų, aliejaus.

Voveraites apkepkite su aliejumi, sudėkite į puodą su trupučiu vandens ir virkite. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą papriką ir svogūnus, įdėkite juos prie grybų, įberkite prieskonių. Tada įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite ryžius ir virkite ant mažos ugnies. Baigiant virti sudėkite česnakus, išmaišykite ir pavirkite, kol ryžiai visai suminkštės.

Vištų blauzdelės su  voveraitėmis

6 vištų blauzdelės, 0,5 l voveraičių, 4 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 česnakų skiltelės, 150 g sviesto, 3 šaukštai grietinės, truputis druskos ir vištienos prieskonių.

Vištieną įtrinkite prieskoniais ir palaikykite 3–4 val. Tada apkepkite svieste ir sudėkite į troškintuvą. Tame pačiame svieste apkepkite voveraites ir sudėkite ant vištienos. Į troškintuvą taip pat suberkite stambiai supjaustytus svogūnus, česnakus, supilkite grietinę.Uždengę troškinkite orkaitėje.

Žiemai

Marinuotos voveraitės

1 kg voveraičių. Marinatui: 1,5 stiklinės vandens, 1 stiklinė acto (9 proc.), 2 šaukšteliai druskos, 2 šaukšteliai cukraus, 5 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 2 laurų lapeliai.

Voveraites išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 15 min.), nukoškite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, užpilkite voveraites ir pridengę dangteliais kaitinkite 100 laipsnių temperatūroje: 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l – 20 min. Sandariai uždarykite.

Voveraitės sūryme

Sūrymui: 1 l vandens, 2 šaukštai druskos, 1 šaukštelis cukraus, 2 g citrinų rūgšties, 6 kvapieji pipirai, 2 laurų lapeliai, 2 šaukšteliai kmynų.

Voveraites išvirkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje (apie 15 min.). Grybus išgriebkite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Į vandenį suberkite prieskonius, pavirkite 3 min. ir užpilkite ant voveraičių. Kaitinkite 2 kartus: pirmą kartą 1 val., antrą – 30 min. Sandariai uždarykite.

Platinti, skelbti, kopijuoti Krašto spaudos informacijas ir fotoinformacijas be raštiško UAB "Krašto spauda" sutikimo draudžiama. Susitarti dėl turinio galima parašius laišką adresu redakcija@krastospauda.lt
atgal
Palikti komentarą
Vardas:* El. paštas:
Komentaras:*
Virtuvės paslaptys
Prasidėjęs ruduo atgal į barus pargina ne tik krepšinio sirgalius, bet ir alaus mėgėjus. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 18 d. 14:39
Prasidėjęs ruduo atgal į barus pargina ne tik krepšinio sirgalius, bet ir alaus mėgėjus:  vasarą įpratę gėrimais mėgautis gamtoje, atšalus orams barų lankytojai alų buteliuose iškeičia į pilstomo alaus bokalą. Pasak gastronominio... »
Turėtume būti labai dėkingi Kristupui Kolumbui už tai, kad jis į Europą atvežė bulves. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 17 d. 10:30
Turėtume būti labai dėkingi Kristupui Kolumbui už tai, kad jis į Europą atvežė bulves. Mat tik XIX a. pabaigoje, kai Lietuvoje buvo pradėta masiškai auginti bulves, žmonės pagaliau ėmė drąsiau žvalgytis į ateitį – badas nebegrėsė. »
Nuo derliaus obuolys lūžta, skyla pusiau ar, neišlaikę jo svorio, išvirsta. Nuodėmė būtų tokiu metu nevalgyti obuolių, juoba jie labai naudingi. VL archyvo nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 10 d. 09:34
Nuo derliaus obelys lūžta, skyla pusiau ar, neišlaikę jo svorio, išvirsta. Nuodėmė būtų tokiu metu nevalgyti obuolių, juoba jie labai naudingi. »
Azijos virtuvė, adaptuojama taip, kad atitiktų vakariečių skonį ir kultūrinį suvokimą.
2014 Rugsėjo mėn. 10 d. 07:00
Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrydžio lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros persipina, viena kitą papildydamos iki šiol jai nebūdingais dalykais. Ne išimtis – ir egzotiška... »
Bemaž dvi praėjusias savaites Šiaurės Lietuvos, Žemaitijos ir pajūrio grybautojai trynė rankas: baravykų užderėjo kaip retais metais. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 3 d. 09:48
Bemaž dvi praėjusias savaites Šiaurės Lietuvos, Žemaitijos ir pajūrio grybautojai trynė rankas: baravykų užderėjo kaip retais metais. Vidurio ir Pietų Lietuvos gyventojai šniurkšėjo nosimis: vieną kitą miško gėrybę galima surasti, tačiau... »
Tokios produktų linijos, išsiskiriančios neįmantriomis pakuotėmis ir nedidelėmis kainomis, pirkėjams natūraliai kelia vieną klausimą: „Kodėl taip pigu?“
2014 Rugpjūčio mėn. 29 d. 06:00
Pastaraisiais metais privačių prekės ženklų produktai vis dažniau atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Taip yra todėl, kad nuolat plečiamas jų asortimentas leidžia įsigyti ne tik pagrindinių, tačiau ir įmantresnių prekių. Privačiais prekės... »
alloverpress.ee nuotr.
2014 Rugpjūčio mėn. 27 d. 08:29
Rugsėjo 1-oji – naujųjų mokslo metų pradžia visose Lietuvos mokymo įstaigose. Pirmokai nedrąsiai praveria mokyklų duris, juos lydintys dvyliktokai atsidūsta, nes tai – paskutinė nerūpestingos vaikystės rudens šventė. »
Obuoliai – ne tik visiems gerai žinomas skanėstas, bet ir vaistas. alloverpress.ee nuotr.
2014 Rugpjūčio mėn. 20 d. 10:10
Įdomu, ar yra Europoje žmogus, kuris nebūtų ragavęs obuolių? Lietuvoje tikrai nėra. Juk miškinės obelys pas mus auga nuo neatmenamų laikų, tik kažin ar jų obuoliukus dabar valgytume, juk turime skanesnių. »
 Vienas produktas – neribotos meniu galimybės
2014 Rugpjūčio mėn. 14 d. 14:13
Dažniausiai bandydami sutaupyti atsiduriame poreikių aklavietėje – norime išleisti mažiau, tačiau nesinori, jog dėl to kentėtų mūsų meniu. Vieną dieną norime sriubos, kitą – salotų ar orkaitėje kepto patiekalo. Tačiau atrodo, jog visiems... »
Raugintos  – vertingesnės nei šviežios.Fotodiena.lt nuotrauka
2014 Rugpjūčio mėn. 6 d. 18:00
Daržai pilni įvairiausių daržovių ir ne viena šeimininkė suka galvą, kaip jų pasiruošti žiemai. »
Duona su sėlenėlėmis
2014 Rugpjūčio mėn. 6 d. 10:59
Vienos geriausių Australijos dietologių dr. Rosemary Stanton teigimu, šiais laikais galima įsigyti įvairiausių sveiko maisto produktų, tačiau daugelio žmonių mitybos racionas tebėra skurdus – vis dar vartojame daug riebalų, druskos, alkoholio... »
Alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 30 d. 11:14
Būna dienų, kai šeima tikisi skanių pietų, o jūs esate pavargusi arba nesugalvojate, ką išvirus. Dažniausiai taip nutinka vasarą, kai karštis lenkia prie žemės. Štai keletas idėjų, kaip palengvinti tokias dienas. dienas. »
Taupymo psichologija: kokios nuotaikos eiti apsipirkti, kad sutaupytumėte?
2014 Liepos mėn. 30 d. 10:27
Neiti į parduotuvę nuobodžiaujant ir nepavargti apsipirkinėjant – tai keletas patarimų, kurie padės sutaupyti. »
Agurkai nėra labai maistingi, tačiau be jų neįsivaizduojame savo stalo. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 23 d. 08:45
Agurkai nėra labai maistingi, tačiau be jų neįsivaizduojame savo stalo. Manoma, kad Indijoje jie buvo auginami prieš keletą tūkstantmečių metų. Agurkus taip pat valgė senovės egiptiečiai bei graikai ir juos piešė ant šventyklų sienų. »
Juodųjų serbentų įtaką žmogaus organizmui būtų sunku pervertinti. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 16 d. 08:26
Juodųjų serbentų įtaką žmogaus organizmui būtų sunku pervertinti. Vien vitamino C juose yra dešimt kartų daugiau nei citrinose – iki 400 mg 100 gramų. Iš Lietuvoje augančių augalų daugiau šio vitamino yra tik erškėčių ir aktinidijų... »
Galima mėgautis greitai pagaminamais gardžiais patiekalais iš kiaušinių. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 9 d. 09:57
Prieš kelerius metus kiaušiniai buvo patekę į sveikatai pavojingų produktų sąrašą. Vėliau jie „reabilituoti“. Taigi, nesibaiminant galima mėgautis greitai pagaminamais gardžiais patiekalais iš kiaušinių. »
Vasara – nuostabus metų laikas, kai galime mėgautis ne tik sodų, daržų, bet ir miškų gėrybėmis, pagardinti patiekalus aromatingomis uogomis ir vaisiais. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 2 d. 08:44
Vasara – nuostabus metų laikas, kai galime mėgautis ne tik sodų, daržų, bet ir miškų gėrybėmis, pagardinti patiekalus aromatingomis uogomis ir vaisiais. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir praturtina mūsų organizmą vertingais vitaminais. »
Sakoma, kad pusryčiai – pats svarbiausias dienos valgis, tik lėtas valgymas mėgaujantis maistu darbo dienomis dažnam tampa prabanga. alloverpress.ee nuotr.
2014 Birželio mėn. 23 d. 10:52
Sakoma, kad pusryčiai – pats svarbiausias dienos valgis, tik lėtas valgymas mėgaujantis maistu darbo dienomis dažnam tampa prabanga. Lietuviams po truputį perimant Europos didmiesčių gyventojų tradicijas ir šiokiadieniais pusryčiauti kavinėse... »
Žinoma, joninių naktį niekam nesinori stovėti prie puodų, tad geriau užkandžių paruošti iš anksto ir po trumpiausios metų nakties smagiai sutikti aušrą. alloverpress.ee nuotr.
2014 Birželio mėn. 18 d. 08:46
Kvapus laužo dūmas ir grynas oras sukuria ypatingą Joninių nakties nuotaiką. Kad plukdydami vainikus ir ieškodami paparčio žiedo neišalktumėte, teks padengti šventinį stalą. Žinoma, tokią naktį niekam nesinori stovėti prie puodų, tad geriau... »
Vasarą maistą gaminti smagiausia lauke. alloverpress.ee nuotr.
2014 Birželio mėn. 11 d. 08:26
Vasarą maistą gaminti smagiausia lauke. Tam turime įsigiję įvairių kepsninių. Jose dažniausiai ruošiame mėsą. Žinoma, skaniausia marinuota mėsta, bet galima kepti ir nemarinuotą, tik tada ją kepant reikėtų retkarčiais pabarstyti druska... »
Uogas, žinoma, vienas valgyti skanu, bet jomis galima pagardinti ir daugybę patiekalų, ir dar gausybę jų pagaminti. alloverpress.ee nuotr.
2014 Birželio mėn. 4 d. 09:06
Prekybos centrų lentynose jau gausu šiųmečių uogų. Tiesa, dauguma jų atvežta iš šiltesnių kraštų, bet turguose pasirodė ir pirmųjų lietuviškų braškių. Nors augintojai už kilogramą jų prašo bemaž trisdešimt litų, jų kvapui atsispirti... »
Špinatuose gausu fosforo, magnio, kalio, natrio ir kalcio, jodo ir folio rūgšties. alloverpress.ee nuotr.
2014 Gegužės mėn. 28 d. 08:31
Špinatai pas mus atkeliavo iš Kaukazo. Iki šiol ten bei Vidurinėje Azijoje savaime auga kelios jų rūšys, panašios į kultūrinius špinatus. Į Europą špinatus atvežė arabai. Jie labai vertino šią daržovę, o arabų mokslininkai žaliuosius... »
Cepelinai - vienas sėkmingiausių patiekalų mūsų virtuvėje. VL archyvo nuotr.
2014 Gegužės mėn. 22 d. 13:56
Istorinės Lietuvos virtuvės tyrinėtojas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas Rimvydas Laužikas priminė, kad Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė (LDK) buvo sukurta ant pagoniškų pagrindų, kas nulėmė tuometinės kultūros atvirumą... »
Greitai pagaminami, nebrangūs blynai tapo ne ritualiniu, o kasdieniu patiekalu.alloverpress.ee nuotr.
2014 Gegužės mėn. 21 d. 09:00
Blynus laikome tautiniu patiekalu, tradiciškai valgomu per Užgavėnes. Jų pavadinimas kilo nuo senųjų slavų kalbos žodžio „mlin“ – „malti“. Greitai pagaminami, nebrangūs blynai tapo ne ritualiniu, o kasdieniu patiekalu. »
Mėsos patiekalus restoranuose vis dažniau keičia žuvis ir jūros gėrybės.
2014 Gegužės mėn. 19 d. 09:50
Mitybos įpročiai net 25-30 proc. lemia sveikatą, bet Vilniaus universiteto medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto medikų atlikto tyrimo duomenimis, tik penktadalis Lietuvos gyventojų rinkdamiesi maistą galvoja apie jo naudą organizmui... »

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Galmantė, Mingailas, Stefa, Stefanija

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Ar reikia įteisinti netradicinę mediciną?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2014-09-18
Valiutos_usd
USD  
Arrow down
2.6663 LT
EUR     3.4528 LT
Valiutos_gbp
GBP  
Arrow up
4.3433 LT
Valiutos_lvl
LVL     4.9184 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow down
93.78   bar.
Dujos
Arrow down
4   MMBTU
Auksas
Arrow down
1223.9   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Jau šermukšniai suliepsnojo, Darosi erdvu laukuos. O Anupras sužinojo, Kad mokyklos vėl streikuos.
– Tai laimingas bus Jonukas – Galvos sukti nereikės. – Onė mylimą anūką Blynais namuose penės.
– One, blynų nepakanka. Mokslų reikia jam, draugų. Tad ir mokytojams tenka Stengtis iš visų jėgų.
– Bet ir mokytojai – žmonės... Algos jų – pelė miškuos... Pašykštės valdžia malonės – Iki pergalės streikuos.