Parsisiųskite

Balandžio 16 d., trečiadienis
 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 
2010 Liepos mėn. 15 d. 07:50

Paragaukite

Rima Marcinkevičienė

Siūlome patiekalų iš voveraičių.

Voveraičių ir ryžių mišrainė

1 stiklinė virtų voveraičių, 2 stiklinės virtų ryžių, 3 nedideli agurkai, 1 svogūnas, 3 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, truputis druskos, 2 pomidorai.

Agurkus supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, sudėkite ryžius ir voveraites, pasūdykite ir sumaišykite su majonezu bei grietine. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, juos išdėliokite salotinės kraštuose, o į vidurį sudėkite mišrainę.

Voveraičių ir špinatų salotos  

0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų, 3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų, 1 indelis konservuotų kukurūzų, druskos, 50 g sviesto, 5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.

 Voveraites apkepkite ištirpytame svieste ir aliejuje. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.

Tiršta voveraičių sriuba  

200 g voveraičių, 1 svogūnas, 25 g sviesto, 3 šaukštai miltų, 800 g sultinio, 200 g grietinėlės, druskos, petražolių.

Susmulkintas voveraites pakepkite su svogūnais ir sviestu. Tada suberkite miltus, truputį pakepkite ir sudėkite į puodą. Pamažu supilkite šiltą sultinį, įberkite druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet supilkite grietinėlę ir pavirkite dar keletą minučių. Patiekite su batono skrebučiais.

Voveraičių sriuba su manais  

1 l voveraičių, 2,5 l vandens, 3 šaukštai manų kruopų, druskos, sriubos prieskonių, krapų.

Voveraites išvirkite pasūdytamevandenyje. Tada suberkite manus ir pamaišydami virkite dar 10 min. Tuomet įberkite prieskonių ir nukaiskite.

Troškinys su voveraitėmis

1 l voveraičių, 350 g ryžių, 2 svogūnai, 1 žalia paprika, 8 česnakų skiltelės, truputis kario, druskos, pipirų, aliejaus.

Voveraites apkepkite su aliejumi, sudėkite į puodą su trupučiu vandens ir virkite. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą papriką ir svogūnus, įdėkite juos prie grybų, įberkite prieskonių. Tada įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite ryžius ir virkite ant mažos ugnies. Baigiant virti sudėkite česnakus, išmaišykite ir pavirkite, kol ryžiai visai suminkštės.

Vištų blauzdelės su  voveraitėmis

6 vištų blauzdelės, 0,5 l voveraičių, 4 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 česnakų skiltelės, 150 g sviesto, 3 šaukštai grietinės, truputis druskos ir vištienos prieskonių.

Vištieną įtrinkite prieskoniais ir palaikykite 3–4 val. Tada apkepkite svieste ir sudėkite į troškintuvą. Tame pačiame svieste apkepkite voveraites ir sudėkite ant vištienos. Į troškintuvą taip pat suberkite stambiai supjaustytus svogūnus, česnakus, supilkite grietinę.Uždengę troškinkite orkaitėje.

Žiemai

Marinuotos voveraitės

1 kg voveraičių. Marinatui: 1,5 stiklinės vandens, 1 stiklinė acto (9 proc.), 2 šaukšteliai druskos, 2 šaukšteliai cukraus, 5 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 2 laurų lapeliai.

Voveraites išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 15 min.), nukoškite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, užpilkite voveraites ir pridengę dangteliais kaitinkite 100 laipsnių temperatūroje: 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l – 20 min. Sandariai uždarykite.

Voveraitės sūryme

Sūrymui: 1 l vandens, 2 šaukštai druskos, 1 šaukštelis cukraus, 2 g citrinų rūgšties, 6 kvapieji pipirai, 2 laurų lapeliai, 2 šaukšteliai kmynų.

Voveraites išvirkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje (apie 15 min.). Grybus išgriebkite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Į vandenį suberkite prieskonius, pavirkite 3 min. ir užpilkite ant voveraičių. Kaitinkite 2 kartus: pirmą kartą 1 val., antrą – 30 min. Sandariai uždarykite.

Platinti, skelbti, kopijuoti Krašto spaudos informacijas ir fotoinformacijas be raštiško UAB "Krašto spauda" sutikimo draudžiama. Susitarti dėl turinio galima parašius laišką adresu redakcija@krastospauda.lt
atgal
Palikti komentarą
Vardas:* El. paštas:
Komentaras:*
Virtuvės paslaptys
Nuo seno Velykų stalui kiekviena šeima išsikepa pyrago, patiekia mėsiškų valgių ir būtinai margučių. Klaudijaus Driskiaus nuotr.
2014 Balandžio mėn. 16 d. 08:57
Nuo seno Velykų stalui kiekviena šeima išsikepa pyrago, patiekia mėsiškų valgių ir būtinai margučių. Juos muša, ritinėja, dovanoja vaikams, atėjusiems pasveikinti kaimynams. »
Nors iki Velykų dar liko pora savaičių, jau dabar galima ruoštis: nuspręsti, kuo vaišinsime namiškius bei užsukusius svečius, susipirkti produktus ir kai ką pasigaminti. alloverpress.ee nuotr.
2014 Balandžio mėn. 9 d. 08:33
Velykos mums dažniausiai asocijuojasi su margučiais ir smagiomis išgertuvėmis su bičiuliais, tačiau anksčiau pirmoji Velykų diena būdavo skiriama šeimai sutvirtinti. Parėjusieji iš bažnyčios sveikindavo namiškius ir kartu sėsdavo prie... »
Augalų įvairovę galima rasti nedideliame „Santa Maria“ mėsos prieskonių su prieskoninėmis žolelėmis ir česnakais pakelyje.
2014 Balandžio mėn. 9 d. 08:00
Krapai, mairūnai, petražolės, česnakai, svogūnai, kmynai, salierai, morkos, paprikos... Tokia gausybė augalų – kiekvieno daržininko pažiba ir šeimininkės, virtuvės šefo svajonė. O jei dar veši ir Lietuvoje mažai žinomas, bet gerai derantis... »
Dilgėlės - pavasarinių vitaminų bomba. alloverpress.ee nuotr.
2014 Balandžio mėn. 2 d. 09:33
Dilgėlės jau dygsta !  Jas būtina rinkti ir kuo daugiau valgyti jau dabar! Dėkite jų visur, kur tik sugalvojate: į salotas, apkepus, kiaušinienę, bulvių košę, koldūnus, padažus, žaliuosius kokteilius ir t. t. Juk jos – pavasarinių... »
Apkepus, kaip ir daugybę kitų gerų patiekalų, išrado prancūzai. Ir visiškai ne gurmaniškais sumetimais, o taupydami. alloverpress.ee nuotr.
2014 Kovo mėn. 26 d. 09:54
Apkepus, kaip ir daugybę kitų gerų patiekalų, išrado prancūzai. Ir visiškai ne gurmaniškais sumetimais, o taupydami: šeimininkės, nenorėdamos išmesti pietų ar vakarienės likučių, ėmė galvoti, kaip juos panaudoti. Taip atsirado apkepai... »
Savo šeimą galite nustebinti paprastais, bet ne mažiau skaniais ir, svarbiausia, neįprastais patiekalais. alloverpress.ee nuotr.
2014 Kovo mėn. 19 d. 09:12
Vyne troškintas veršiuko liežuvis, gražgarstės su saulėje džiovintais pomidorais, elnienos gabalėliai su aguonų plutele, šafranų kremas, cukruje išvolioti gėlių žiedai, molekulinė virtuvė, kai specialiais aparatais maisto produktams suteikiamas... »
Lietuviai suvalgo apie 8 tūkst. tonų riešutų ir džiovintų vaisių.
2014 Kovo mėn. 14 d. 12:00
8 tūkst. tonų riešutų ir džiovintų vaisių – tiek per 2013 m. suvartojo Lietuvos gyventojai, rodo kompanijos „Arimex“, Baltijos šalių riešutų ir džiovintų vaisių rinkos lyderės, duomenys. Per pastaruosius kelerius metus šių produktų... »
Paprastesnio, labiau žinomo ir plačiau naudojamo maisto produkto už miltus turbūt negali būti. alloverpress.ee nuotr.
2014 Kovo mėn. 13 d. 08:41
Paprastesnio, labiau žinomo ir plačiau naudojamo maisto produkto už miltus turbūt negali būti. Archeologai nustatė, kad iš grūdų miltai buvo malami daugiau nei prieš 75 tūkstančius metų. metų. »
Dygstančiose sėklose vitaminų ir mineralų padaugėja 30–60 kartų, be to, jose yra daug energijos. alloverpress.ee nuotr.
2014 Kovo mėn. 5 d. 08:08
Saulutė šviečia vis skaisčiau ir net ant tamsiausios palangės galima užsiauginti šviežutėlių žalumynų. Tačiau kai kuriems žmonėms tai – per sunkus ir per ilgas procesas. Bet nenulūskite, yra išeitis ir tinginiams: vitaminų atsargas... »
Gulbės pienas. alloverpress.ee nuotr.
2014 Kovo mėn. 5 d. 08:02
Garsus senovės gydytojas Hipokratas vietoje arbatos siūlė gerti avižų nuovirą. Lietuviai šį gėrimą vadino gulbės pienu, mat avižose gausu baltymų, aminorūgščių, mikroelementų ir ypač B grupės vitaminų bei vitaminų A, K ir E. Šios... »
Tradiciniai Užgavėnių valgiai – blynai, šiupinys. Pastarasis patiekalas seniausias. alloverpress.ee nuotr.
2014 Vasario mėn. 26 d. 07:56
Likus 46 dienoms iki Velykų švenčiamos Užgavėnės. Tai diena, kai paskutinįsyk galima sočiai ir riebiai prisivalgyti. Velykų lauksime pasnikaudami. Tikima, kad jei per Užgavėnes sočiai privalgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Tą dieną... »
Lietuviai vis labiau mėgsta gaminti Azijos virtuvei būdingus patiekalus. cityeats.com nuotr.
2014 Vasario mėn. 25 d. 11:23
Lietuviai virtuvėje kasmet vis dažniau mėgaujasi egzotika: bulvių traškučius keičia meksikietiški užkandžiai – tortilijos ar kukurūzų traškučiai, o maisto gaminimui pasitelkiami Azijos šalių kulinariniai atributai – kokoso pienas... »
Galima spėti, kad tokį desertą, kaip žalias agurkas su šviežiu medumi, „išrado“ Lietuvos kunigaikštis Jogaila, sako daktaras Rimvydas Laužikas. VL archyvo nuotr.
2014 Vasario mėn. 24 d. 12:47
Galima spėti, kad tokį desertą, kaip žalias agurkas su šviežiu medumi, „išrado“ Lietuvos kunigaikštis Jogaila, sako daktaras Rimvydas Laužikas. „Barokiniam stalui tinka zrazai  arba įdaryta lydeka. Renesansui – pyragai su įdaru... »
Anot profesionalų, šiais metais būsimi jaunavedžiai turėtų rengti prabangias, bet subtiliai rafinuotas vestuves, kuriose pagrindiniu akcentu  taptų detalės.
2014 Vasario mėn. 24 d. 10:47
„Vestuvių šventė privalo nustebinti ir sukurti paslapties atmosferą, kitaip ji – ne iki galo išbaigta,“ – tai ne kartą akcentavo pasaulyje žinomas dizaineris ir garsenybių vestuvinių suknelių kūrėjas Elie Saab. Kad šventė tikrai... »
Turbūt nesusimąstome, kad patiekalai, sudarantys mūsų kasdienį racioną, nuėjo ilgą kulinarinės evoliucijos kelią.
2014 Vasario mėn. 19 d. 15:42
Turbūt nesusimąstome, kad patiekalai, sudarantys mūsų kasdienį racioną, nuėjo ilgą kulinarinės evoliucijos kelią. Taip prancūziška jūros gėrybių sriuba Bouillabaisse , kurią jūreiviai virdavo iš likusio po prekybos žūklės laimikio... »
Makaronus išrado ne italai, o tikriausiai kinai, nes seniausi atrasti Kinijoje. alloverpress.ee nuotr.
2014 Vasario mėn. 19 d. 11:55
Makaronus išrado ne italai, o tikriausiai kinai, nes seniausi atrasti Kinijoje. Manoma, kad jiems apie 4 000 metų. Bet italai makaronams suteikė nepakartojamo žavesio. »
Nors mums, lietuviams, Šv. Valentino diena – ne šventė, bet, sutikite, meilės ir dėmesio niekuomet nebūna per daug. alloverpress.ee nuotr.
2014 Vasario mėn. 12 d. 13:16
Nors mums, lietuviams, Šv. Valentino diena – ne šventė, bet, sutikite, meilės ir dėmesio niekuomet nebūna per daug. Tad kodėl nepasidarius sau ir mylimiems žmonėms šventės, nepajuokavus ir gerai nepraleidus vakaro? Juolab kad šiemet... »
Stintos. alloverpress.ee nuotr.
2014 Vasario mėn. 5 d. 09:15
Kokios stebuklingos žuvys stintos, kad vyrai dėl jų rizikuoja gyvybe! Agurkais kvepiančios žuvelės jau apsėdo ne tik Žemaitijos vyrus. Link jūros traukia žvejai iš sostinės ir kitų miestų. »
Užsienio šalių virtuvių restoranai susitelkę Lietuvos sostinėje, tarp jų vyrauja siūlantys kinų patiekalus. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Sausio mėn. 31 d. 12:39
Užsienio šalių virtuvių restoranai susitelkę Lietuvos sostinėje, tarp jų vyrauja siūlantys kinų patiekalus. Tačiau kaip tik šiuose restoranuose Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) fiksuoja daugiausiai pažeidimų. »
Vertingiausia, žinoma, jauno žvėries mėsa, o šerniuko netgi laikoma delkatesu. alloverpress.ee nuotr.
2014 Sausio mėn. 29 d. 10:18
Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą, kuriuo šernus bus galima medžioti visus metus. Toks sprendimas priimtas baiminantis afrikinio kiaulių maro, kuris į Lietuvą slenka iš Baltarusijos. Tad tikėtina, kad šernienos teks... »
Žmonių poreikiai ir lūkesčiai per pastaruosius metus gerokai pasikeitė: restoranų klientai nebeprašo „daug ir sočiai“, o dėmesį skiria patiekalo ingredientų natūralumui, estetikai ir neatrastam skoniui.
2014 Sausio mėn. 29 d. 10:12
Šiuolaikinis tempas keičia ne tik žmonių gyvenimo būdą, bet ir įpročius: atliktų tyrimų duomenimis, lietuviai pietums skiria vis mažiau laiko, bet dažniau valgo restoranuose, kur renkasi brangesnius ir kokybiškesnius patiekalus. Pasak kalbintų... »
Ar česnakus vartoti kaip vaistą ar kaip maistą, spręsti jums. alloverpress.ee nuotr.
2014 Sausio mėn. 22 d. 09:25
Be česnakų neįsivaizduojame lietuviškos virtuvės. Jais gardiname dešras, įvairius žuvies, mėsos ir daržovių patiekalus. Kitų šalių kulinarai česnakais aromatizuoja aliejų ir actą, juos marinuoja. Britai salotas mėgsta gardinti česnakų... »
Į Lietuvą atkeliavusi pavėluotai, greito maisto kultūra transformavosi ir tapo ne taupančių vidurinės darbo klasės, bet stilingų, išsilavinusių, karjeros siekiančių jaunų žmonių vizitine kortele.
2014 Sausio mėn. 16 d. 09:15
Į Lietuvą atkeliavusi pavėluotai, greito maisto kultūra transformavosi ir tapo ne taupančių vidurinės darbo klasės, bet stilingų, išsilavinusių, karjeros siekiančių jaunų žmonių vizitine kortele. Pasak UAB „Amber Food“ kokybės skyriaus... »
Šias topinambais ir net Jeruzalės artišokais vadinamas daržoves galima virti, kepti, rauginti, marinuoti, iš jų virti košes, kepti blynus ir net ruošti girą bei vyną. alloverpress.ee nuotr.
2014 Sausio mėn. 15 d. 09:54
Dar neteko Lietuvoje viduryje sausio kasti bulvinių saulėgrąžų. Užtat kokios skanios! Geriausia, žinoma, jas valgyti šviežias – tada jos primena riešutus ir gaiviai grikši tarp dantų. »
Vegetarai dirba iki pietų ir po jų, o tie, kurie valgo gyvūnus, po pietų dirba silpniau, jiems reikia bent valandos, kol tas maistas apsivirškins. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono nuotr.
2014 Sausio mėn. 13 d. 12:54
„Vegetarai dirba iki pietų ir po jų, o tie, kurie valgo gyvūnus, po pietų dirba silpniau, jiems reikia bent valandos, kol tas maistas apsivirškins“, – sako medicinos mokslų daktaras Darius Kubilius, prieš porą metų su šeima atsisakęs... »

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Algedė, Giedrius, Kalikstas, Olivija

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Kaip vertinate rusiškų televizijos kanalų transliacijos draudimą?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2014-04-16
Valiutos_usd
USD  
Arrow up
2.4995 LT
EUR     3.4528 LT
Valiutos_gbp
GBP  
Arrow down
4.1707 LT
Valiutos_lvl
LVL     4.9184 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow up
103.82   bar.
Dujos
Arrow down
4.56   MMBTU
Auksas
Arrow down
1296.7   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Kempė dairos nusigandęs – Vėl pavasaris? Balandis? Vėl darbų visa krūva? Kempei sukasi galva:
„Gal tą žemę jau parduoti? Želia ten dagiai spygliuoti. Sako, danų agentai Perka su dagiais. Slaptai.“
Sužinojus Kempės planą Onė ten Anuprą gena: – Eik pas Kempę, žodį tark. Jei neklauso – pasibark.
Anuprėlis iš kaimyno Trečią dieną vos parmynė. – One, tik nebūk pikta: Kempės žemė pragerta...